Кері қайту

Балдыркөк, f85

Балдыркөк

Балдыркөк - бұл бүкіл әлемде әртүрлі тәсілдермен тұтынылатын көкөніс, оның ішінде шикі, пісірілген және хош иістендіргіш ретінде қолданылады.

2010 және 2014 жылдары жарияланған мәліметтерге сәйкес, жалпы халық арасында балдыркөк аллергендеріне сезімталдық 3,5%-дан 6,3%-ға дейін артатыны көрсетілген.

Бүгінгі күнге дейін алты балдыркөк аллергені анықталды, бұл ретте, Api g 1 балдыркөктің негізгі аллергені және Fagales-пен байланысты Bet v 1 ақуызының гомологы болып табылады. Балдыркөкке аллергия қайың мен жусан тозаңына сезімталдықпен тығыз байланысты және көбінесе қайың-жусан-балдыркөк синдромы деп аталады. Өйткені Api g 1 қайыңның негізгі тозаңының (Bet v 1) гомологы болып табылады, алма, жемістер дәндері, сәбіз, орман жаңғағы және бұршақ дақылдары сияқты басқа тағамдарда кездесетін байланысты ақуыздармен айқыш-реактивтілікті байқауға болады.

Балдыркөкке аллергиямен байланысты клиникалық белгілер көбінесе ауызша аллергия синдромы деп аталатын орофаринспен байланысты және қазіргі уақытта емделушілердегі ауыр реакцияларды болжауға көмектесетін маркер аллергені табылмаған. Алайда, жусанға сезімтал емделушілерде ауыр реакциялар байқалды.

Адам қанында ерекше IgE - Балдыркөк, f85 анықтау ағзаның осы аллергенге реакциясын көрсетеді.

Зерттеу әдісі: ImmunoCAP әдісі (Қатты фазадағы иммунофлуоресценция)
Өлшем бірліктері: kU/l
Зерттеуге арналған биоматериал: күретамыр қаны